We willen graag een nieuwe verfrissende wandeltocht organiseren voor Beuningen en omstreken.
Huidige situatie: Wij, een kleine groep van 6 enthousiaste mensen, zijn in 2017 begonnen met het organiseren van een wandeltocht i.c.m. de oogstdankviering. Om jong en oud te laten genieten van de mooie versiering in de kerk en tevens te laten zien uit welke prachtige streek onze oogst vandaan komt, hebben we vanaf 2017 ieder jaar drie wandelroutes (5, 10 en 15 km) uitgezet. We hebben dit dus nu vier jaar op rij georganiseerd met een groeiend aantal deelnemers. Het afgelopen jaar is de wandeltocht helaas door corona niet doorgegaan.
De laatste jaren hebben we routes kunnen aanbieden die deels over paden en door weilanden gaan die normaal niet opengesteld zijn.
Wat willen we veranderen: Het komend jaar willen we voor de 5de keer (lustrum) de wandeltocht organiseren. We willen de wandeltocht een nieuwe “boost” geven, waarbij we meer mensen in beweging willen krijgen. En …..meer mensen aan het wandelen krijgen en …..meer mensen enthousiasmeren om mee te helpen organiseren. Verder vernieuwing materialen!
Onze opzet van de wandelroutes is zo dat er elke kilometer een zogenaamd ‘doorkijkje’ staat die uitzicht biedt op een geweldig mooi plekje in het Twentse coulisselandschap. Zo helpen de deelnemers van de plaatselijke zorg boerderij nu ook al mee om deze ‘doorkijkjes’ te maken. Dit willen we blijven continueren en indien mogelijk uitbreiden. Daarnaast willen we de schoolkinderen alsmede de jongeren betrekken bij de wandeltocht. Voor de schoolkinderen zal de 5 km interessant en uitdagend zijn om te lopen, met opdrachten, weetjes over Twente of mooie versieringen die de kinderen aanspreken. De jongeren (KPJ) willen we vragen om mee te helpen met de organisatie vooraf (routes uitpijlen) en vragen om te helpen met parkeren en catering onderweg.
Verder willen we het komende lustrumjaar Beuningers/noabers vragen, om naast de ‘doorkijkjes’ die gemaakt worden door deelnemers van de zorg boerderij, te helpen met versiering langs de route. Jong en oud kan hier aan meedoen. We denken aan natuurkunstwerken, in het geheel gemaakt van natuurlijke materialen die ook langs de route kunnen blijven staan en langzaam zullen vergaan met de tijd.
Elk jaar hebben we de doorkijkjes voorzien met een spreuk/citaat passend bij het thema. Om ook de Twentse taal niet verloren te laten gaan willen we het komend jaar de spreuken/citaten in het Twents weergeven.
Naast al deze nieuwe elementen wordt het na 4 jaar de hoogste tijd om de oude routepijlen/paaltjes te gaan vervangen. Deze willen we graag een nieuwe frisse uitstraling geven en meer professionaliseren, zodat deze de komende 5 a 10 jaar mee kunnen.
Op de foto is een onderdeel van de kinderroute te zien.
Sector: Gezondheid en bewegen
Toegewezen op: 13 december 2020