Voedselbos

Initiatiefnemer:
Stichting Boekelose bleekgaard

We hebben op 28 december 2020 met 5 buren samen 0,74 ha landbouwgrond gekocht aan de rand van Boekelo om een voedselbos te beginnen. Een voedselbos is een innovatieve vorm van landbouw waarbij de voedselproductie en hoge ecologische waarden samengaan. Uniek aan ons project is dat wij als straatbewoners eigenaar geworden zijn van het land en dat het voedselbos gedragen wordt door de buurtgemeenschap.
Door het voedselbos ontstaat er veel meer buurtcohesie. We hebben al in de aanloopfase gemerkt dat er in de buurt veel meer activiteiten zijn ontplooid, men elkaar vaker spreekt en lief en leed deelt. Het voedselbos brengt schoonheid, gezelligheid, saamhorigheid, recreatieve educatieve en culinaire activiteiten.
Vanaf de aankoop wordt er samen met de natuur en met de buurt samengewerkt. Dit leidt tot een enorme biodiversiteit en schoonheid van bloesem en vruchten, bijzondere culinaire belevingen. Kleinschalige culturele evenementen, samen familie, vrienden en de buurt genieten in het voedselbos.

 


Sector: Biodiversiteit

Toegewezen op: 3 juni 2021