Toegankelijk maken van “t Stift voor minder validen

Initiatiefnemer:
Hervormde Stichting het Stift Weerselo

Het Stift is een klein beschermd dorpsgezicht aan de rand van Weerselo. Rond 1142 ontstaan vanuit een commune, later een klooster en na de reformatie in een Stift verandert. Nu is het Stift een uniek stukje Twente waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. De diverse Rijks- en gemeentelijke monumenten worden beheerd en onderhouden door enkele particuliere bewoners en de Hervormde Stichting het Stift.
Toeristen, geïnteresseerden, wandelaars, fietsers en bewoners; jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige plek. Inmiddels zijn de gebouwen ook toegankelijk voor mensen slecht ter been (rolstoelers, rollators, ..) en zijn er invalidentoiletten. Maar de wegen en de paden naar de gebouwen toe zijn slecht toegankelijk, te smal en nauwelijks verlicht, dat minder validen het terrein maar moeilijk kunnen betreden.
Daarnaast zien we ook graag gezinnen op het Stift. Voor kinderen komen er educatieve activiteiten d.m.v. een ‘Ridder-Hugo belevingspad’. De Hervormde Stichting zou heel graag deze groepen mensen willen bedienen en een kijkje gunnen op het Stift. Het idee is de kwaliteit van de paden te verbeteren, ze te verbreden en verlichting aan te brengen.
Hiermee zou iedereen nog meer welkom zijn en kunnen recreëren, leren, wandelen, fietsen en bewegen op en rondom het Stift.

 


Sector: Combinatie sectoren

Toegewezen op: 13 december 2020