Proces her-invulling pastorie

Initiatiefnemer:
Buurtschapsraad Lattrop Breklenkamp

Het dorp Lattrop-Breklenkamp staat voor de keuze om de pastorie (en wellicht op termijn ook de kerk) van het Bisdom over te nemen. Lattrop-Breklenkamp wil dat deze gebouwen gebruikt kunnen worden voor en door het dorp. Denk aan vergaderingen, koffietafels, kleine etentjes met bewoners maar ook het secretariaat van diverse clubs en verenigingen.
Daarnaast biedt de pastorie in het bijzonder de mogelijkheid (na een verbouwing) om twee appartementen te huisvesten voor starters op de woningmarkt.

De kerk en de pastorie vormen het letterlijke en figuurlijke hart van het dorp. Het was en is een plek waar mensen graag samen komen. Voor het sociale hart van Lattrop-Breklenkamp is het van belang om deze plek te behouden voor het dorp. Het afgelopen half jaar is er veel informatie verzameld over de mogelijkheden en wensen om als Lattrop-Breklenkamp de pastorie over te nemen van het bisdom. Om dit mogelijk te maken zullen we opzoek moeten naar verschillende financieringsbronnen zoals bijvoorbeeld de provincie Overijssel. Om hiervoor in aanmerking te komen is het van belang om een goede businesscase te schrijven. De bouwstenen hebben we aardig in beeld maar we hebben hulp nodig om dit op een professionele manier op papier te krijgen. Met behulp van een goed geschreven businesscase kunnen we opzoek gaan naar financiers en daarna kunnen we de stap maken om de pastorie in eigendom te krijgen. Het dorp heeft dan echt een eigen plek voor de langere termijn.

 


Sector: Welzijn

Toegewezen op: 13 december 2020