pop up Galerie D’Oale Skoele KNHM project

Initiatiefnemer:
Pop up Galerie D'oale Skoele Vroomshoop Twenterand

Wat is de Kunstcollectief D’Oale Skoele?

De kunstcollectief is gevestigd in een oude leegstaande basisschool (De school was de eerste stenen basisschool die in 1945 werd geopend in Nederland na de 2e WO). Deze school is gevestigd bij het centrum en station in Vroomshoop. Deze school werd later de Kennedyschool en door een fusie van andere scholen kwam deze school leeg. De school kreeg een toepasselijke naam D’Oale Skoele. In de zomer van 2019 kwam Leendert Pieter Stodel met het idee bij de beheerder ( Dick Kremer, van het gelijknamige café die aan de overkant van het pand ligt gelegen.) van het pand om daar een pop-up galerie gaan starten zodat het pand een functie kreeg voor kunst in de brede zin des woords. Het pand is gevestigd aan de Julianastraat 23 in Vroomshoop. Het gebouw bestaat uit een gymzaal en 5 leslokalen en een 2 kantoorruimtes plus een bovenverdieping.

Na een kijkdag in september hebben wij met vrijwilligers in oktober de eerste geslaagde expositie gehad. In december 2019 was de 2e expositie. De kerstexpositie was een daverend succes. In 2020 voor de Coronavirus was in maart een grote expositie. In totaal zijn er meer dan 400 bezoekers geweest .Wij hebben veel plannen en ideeën voor het kunstcollectief . Een aantal vrijwilligers hebben het pand deels opgeknapt zodat het er van binnen en van buiten zeer toonbaar is geworden. Het pand leent zich voor diverse activiteiten die het Punt ( een naastgelegen activiteitencentrum ) niet kan bieden.

Wij zijn een kunstcollectief, dat wil zeggen dat wij een podium bieden voor beeldende amateur kunstenaars en professionele kunstenaars in Twente en verre omstreken ( zelfs uit het buitenland) met alle disciplines van de beeldende kunst.

Inlichtingen bij:
L.P.Stodel: stodel@outlook.com
Kunstcollectief D’Oale Skoele

logo kern met pit

 


Sector: Cultuur

Toegewezen op: 2 mei 2020