NoaberMuziek

Initiatiefnemer:
Stichting NoaberMuziek

NoaberMuziek is een huiskamermuziekfestival voor Haaksbergen en omstreken, wat we nu 1 jaar hebben kunnen organiseren.
Door de uitwerkingen van corona-maatregelen kunnen we het niet in de gewenste vorm organiseren. Vorige jaar hebben we, na 5x een revisie van de plannen, uiteindelijk toch nog moeten cancellen. Daardoor konden we geen gezellige muziekdag voor Haaksbergen organiseren. Dat was voor ons allemaal een vreselijke teleurstelling, en voor onze 700+ trouwe fans.
Dit jaar zullen we wederom met een alternatief moeten werken, we hebben de plannen rond en kunnen van start. We komen nog steeds bij de mensen thuis, maar op een andere manier. We gaan in Theater De Kappen 10 een half 5 optredens organiseren, verdeeld over 2 zalen. Alles wordt live uitgezonden + publiek kan (volgens de huidige regels) worden toegelaten. Zo kunnen we prima corona-proof werken en toch publiek binnenlaten. Dat is voor de spelende artiesten ook belangrijk: spelen voor een camera is lang niet zo leuk als voor live publiek. Muziek verbindt, en geeft ongelooflijk veel energie. Niet alleen door het te maken, maar ook door er naar te luisteren er samen van de genieten. We kunnen wel wat positiviteit gebruiken.
NoaberMuziek zorgt er in de normale setting ook nog eens voor dat mensen hun gastvrijheid tonen en hun voordeur openzetten voor iedereen die binnen wil komen. Dat is op zich heel bijzonder. Noaberschap in optima forma.

Dit jaar kunnen we dat nog steeds niet op die manier organiseren, maar we willen niet weer cancellen en denken in dit format een mooie oplossing te hebben gevonden

 


Sector: Cultuur

Toegewezen op: 30 september 2021