Kunstroute Lonneker

Initiatiefnemer:
Stichting Kunstroute Lonneker

De stichting organiseert een permanente kunstroute van 12 km met een 18 tal grotere landart kunstwerken. De route stimuleert mensen om de omgeving fietsend of wandelend te gaan verkennen. De kunstwerken hebben een relatie met het omliggende landschap en bezoekers kunnen in een aantal gevallen deze ook beklimmen. Het stimuleert mensen om er op uit te gaan en de fiets te pakken of te gaan wandelen. Mensen kunnen van de kunst genieten maar ook de prachtige natuur rondom het dorp Lonneker. De route is een stimulans om er in elk jaargetijde op uit te gaan.
De route stimuleert niet alleen om er actief op uit te gaan, ook een grote groep van vrijwilligers uit het dorp Lonneker en de directe omgeving is betrokken. Onder andere met het onderhoud van de route. Particulieren hebben in een aantal gevallen terrein en kunstwerken ter beschikking gesteld. Een commissie organiseert in een galerie in het dorp wisseltentoonstellingen. De activiteit verbindt al die vrijwilligers
De kunstwerken worden door ons zelf aangekocht en onderhouden. Enkele kunstwerken worden door particulieren ter beschikking gesteld en een aantal zijn geplaatst na herinrichting van het voormalig vliegveld. Inmiddels zijn er 17 kunstwerken in de route.
Om de route voor wandelaars en fietsers toegankelijk te maken zoeken wij een financiële bijdrage om die route en informatie over de beelden en de directe omgeving digitaal aan te bieden. Dat betekent dat wij middels QR codes een verwijzing willen maken naar teksten en foto’s over de beelden en de plaats waar deze staan.

 


Sector: Cultuur

Toegewezen op: 5 november 2020