Fietsmaatjes

Initiatiefnemer:
Stichting Fietsmaatjes Borne

Uit een landelijk onderzoek blijkt dat 12-13% van de Nederland bevolking een lichamelijke of geestelijke beperking heeft die het functioneren beperkt. Voorde gemeente Borne (inclusief de dorpskernen Zenderen en Hertme) kunnen dit +/- 3000 personen zijn. Stichting Fietsmaatjes Borne maakt het mogelijk dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen kunnen fietsen met een vrijwilliger op een duofiets. Dit zijn vaste koppels die bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks met elkaar een uur of een dagdeel gaan fietsen.
Fietsmaatjes Borne is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Dit kunnen ouderen en mensen met een beperking of tijdelijke blessure zijn. Zij, de “fietsgasten”, fietsen samen met een “fietsvrijwilliger” opeen duofiets met een elektrische trapondersteuning. Samen worden zij “fietsmaatjes”.Het doel van Fietsmaatjes Borne is even simpel als helder: ieder mens heeft behoefte aan recht op beweging, frisse lucht en contact met medemensen. We willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Vervulling hieraan bevordert iemands gezondheid en welbevinden en geeft zin in het leven. Stichting Fietsmaatjes Borne maakt het mogelijk dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen kunnen fietsen met een vrijwilliger op een duofiets.
Fietsmaatjes Borne gaat door de manier van werken ook een bijdrage leveren aan het bestrijden van eenzaamheid, dit kan zowel bij de fietsgast als bij het fietsvrijwilliger het geval zijn.

 


Sector: Welzijn

Toegewezen op: 15 december 2021