Buursebeek op dreef

Initiatiefnemer:
Buursebeek op dreef Haaksbergen

Een groep burgers en ondernemers langs de Buursebeek in Haaksbergen hebben de handen ineen geslagen en tot doel gesteld de Buursebeek en haar omgeving een prominente plek te geven op de toeristische kaart. Sport, natuur, ondernemen, wonen en recreëren is in dit project met de werknaam ‘Buursebeek op dreef’ de voedingsbodem om dit project te laten groeien.
Inspiratiebron voor dit initiatief is de kaart die Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen https://parklingezegen.nl/ heeft ontwikkeld https://parklingezegen.nl/wp-content/uploads/2020/06/Downloadversie-Recreatiekaart-2020-Park-Lingezegen-voor-en-achterzijde.pdf
Doel is dat er over enige tijd een kaart is ontwikkeld waarop de Buursebeek de blauwe ader is en de diverse hotspots langs de beek een plek hebben gekregen.
De hardware (water, natuur, horeca, recreatie) is aanwezig. Op de kaart en digitale omgevingen die we willen ontwikkelen zullen verbindingen worden gelegd die de Buursebeek en haar omgeving meer uitstraling en impact gaat opleveren.

 


Sector: Combinatie sectoren

Toegewezen op: 15 maart 2022