Bloemzaden en kaarten fleuren op!

Initiatiefnemer:
De groene lopers Losser Oldenzaal

In Noordoost Twente krijgen 7225 basisschoolleerlingen bloemenzaden voorzien van een ansichtkaart. Deze ansichtkaart kunnen de kinderen inkleuren en verzenden naar iemand die ze kennen en die in deze tijd wel ‘opgefleurt’ kan worden. Het is een initiatief van Groene Loper Losser Oldenzaal en Natuur en Milieu Educatief Centrum De Höfte in Oldenzaal. Voor de uitvoering hebben ze een bijdrage gekregen uit het biodiversiteitsfonds van het Twentse Noabers Fonds.
Toos Benneker van De Höfte in Oldenzaal: ,,We gaan basisschoolleerlingen een zakje bloemenzaad geven dat de biodiversiteit bevordert en insecten aantrekt. Daarbij ontvangen de kinderen een ansichtkaart die ze kunnen verfraaien met een tekening. Aan de achterkant kunnen ze de kaart voorzien van een tekst zoals “ik vergeet je niet” of “een bloemetje om je te laten weten dat ik aan je denk”. De kaarten kunnen bijvoorbeeld afgegeven worden bij opa of oma, eenzame buurvrouw of per post verzonden worden. We willen zo veel mogelijk basisschoolkinderen in de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser en Oldenzaal hierbij betrekken. Er hebben zich inmiddels 34 scholen aangemeld met in totaal 7225 kinderen.
We hopen dat veel (eenzame) inwoners met dit initiatief een mooie kaart ontvangen en dat de kinderen de bloemenzaden gaan zaaien. Doel is ondanks alles toch een fleurige en kleurrijke zomer te hebben met elkaar! Het belangrijk is dat we naar elkaar omkijken; zeker nu in deze corona tijd. Misschien is dit kaartje een aanzet voor verder en nader contact. Ook na deze periode.”

 


Sector: Biodiversiteit

Toegewezen op: 18 mei 2020